Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Maj

Publiceret 22. maj 2018

Danmarks billigste byggemarked 2018

WoodBilligasteByggmarknadenDK

For sjette år i træk er det byggemarkedskæden jem & fix, der løber med titlen som Danmarks billigste byggemarked. jem & fix er skarpt forfulgt af 10-4, Stark og XL-Byg på de næste pladser. Herefter følger kæderne Silvan, Bauhaus, Johannes Fog, Bygma og Optimera.

Det viser et omfattende pristjek, som PriceRunner har gennemført i uge 18. Vi har pristjekket og sammenlignet 22 produkter, som ”Gør Det Selv”-kunden ofte køber.

"jem & fix løber igen med titlen som det billigste byggemarked i Danmark. Men det er en førerposition, der i år er skrumpet kraftigt ind. De får hård kamp af den fremadstormende byggemarkedskæde 10-4, der satser kraftigt på online handel. Det er kun en hundredkroneseddel, der skiller de to byggemarkedskæder," siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Konkurrencen voldsomt skærpet

Adm. direktør Claus Petersen fra jem & fix glæder sig over kåringen:

"Vores løfte til kunderne er, at vi sætter de laveste priser, og vi arbejder hver dag målrettet med prisovervågning på tværs af konkurrenter med både fysiske butikker og webshops for at sikre, at vores priser altid er markedets laveste. Kåringen for 6. år i træk af PriceRunnner cementerer igen, at vi er Danmarks billigste byggemarked, og det er vi rigtigt glade for," siger Claus Petersen.

Det er marginaler denne gang, der afgør hvilken byggemarkedskæde, der kan kalde sig Danmarks billigste. De er billigere på nogle produkter og dyrere på andre, og derfor kan det være forbrugerens indkøbsbehov, der afgør hvilken byggemarkedskæde, der er den billigste.

"Vores analyse af de danske byggemarkeder viser, at konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen og den store prisforskel mellem kæderne er samlet set blevet meget mindre," siger Martin Andersen.

Top 5 billigste byggemarkeder

Billigaste Byggmarknaden

Årets højdespringer er den jyske byggemarkedskæde 10-4, der er hoppet op som Danmarks næstbilligste byggemarked.

"Vi er stolte af andenpladsen i prisundersøgelsen, omend vi selvfølgelig gerne havde snuppet førstepladsen. Vores mål er at levere byggematerialer af høj kvalitet til lave priser uden at gå på kompromis med servicen, og vi vægter rådgivning og faguddannet personale højt."

"Vi ønsker at være et byggemarked, der både kan klare den lille afhentningsordre men også det store byggeri, hvor levering med fx kranbil er et krav. Det stiller væsentlig højere krav til vores setup, end tilfældet fx er hos et byggemarked, hvor kunden selv skal afhente varerne. Set i det lys er vi meget stolte af at opnå en andenplads i et fornemt selskab," siger Kasper Kjeldsen, direktør for 10-4.

Sådan gjorde vi

Vi har fundet priser på 22 produkter, som forbrugerne typisk køber i byggemarkedet. Det er på enten identiske eller direkte sammenlignelige produkter. Priserne er som udgangspunkt fundet online, og hvis det ikke har været muligt at finde priser eller produkter online, har vi besøgt byggemarkedets butik eller kontaktet dem per mail.

Priserne for alle 22 produkter er lagt sammen, og det er dette totalbeløb, der afgør byggemarkedets placering i kampen om at blive Danmarks billigste byggemarked. De indsamlede priser er uden fragtomkostninger.

Priserne er fundet i uge 18. Priserne kan godt have ændret sig siden, da mange af produkterne ofte er på tilbud eller kampagner. PriceRunner tager derfor forbehold for prisændringer siden uge 18.

Se listen med de 22 pristjekkede produkter

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager