Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Vertikalskærer

61 produkter
Sorter efter popularitet

Relaterede butikstilbud

Profilbillede
Carl N·Kategoriansvarlig for Havemaskiner

Gør plænen grønnere med en vertikalskærer

En sund, flot og velventileret græsplæne er alle haveejeres drøm. Ved at bruge en vertikalskærer fjerner du de hårde jordklumper samt gammelt, sammenfiltret materiale fra græsplænen. Vertikalskæreren kaldes også en plænelufter. I praksis åbner vertikalskæreren græsplænen ved at lave en masse snit med en dybde på omkring en halv centimeter. Disse snit lukker græsplænen op, så luft, vand og gødning kan finde vej ned til rødderne.

Samtidig deles græstuerne, så græsstråene får mere plads til at vokse. Ringe på græsplænen, hvor græsset ikke længere vokser, kaldes også for hekseringe. Græsset dør på grund af svampevækst, der lever af uomsat, vissent græs.

Et effektivt redskab mod mos m.m.

En heksering fortsætter med at vokse i omfang. Hekseringe kan altså hurtigt slå en græsplæne ihjel, hvis der ikke gribes ind i tide. En effektiv måde til bekæmpelse af hekseringe er en tur med en vertikalskærer. Vertikalskæreren er også et effektivt våben mod vejbred, der på steder med sammentrådt og slidt græsplæne formår at fortrænge græsset. Mos i græsplænen kan med til helt at ødelægge den. Her skal du også bruge en vertikalskærer samt tilføre næring til plænen. Som regel er årsagen til mos i græsplænen, at græsset ikke får nok luft og næring. Vertikalskæreren fjerner mosset og skærer rødderne af græsset.

Det er med til at skabe luft og gøre det muligt for græsplænen at optage næring. Umiddelbart efter brug af en vertikalskærer kan din græsplæne se lidt hærget ud. Det er dog kun en kort overgang. Efter en måneds tid bliver græsplænen grøn og frodig igen. Hvis det er nødvendigt, kan du efterså græs, når græsplænen er vertikalskåret og gjort ren. Ved at bruge en vertikalskærer på din græsplæne cirka en gang om året holder du din græsplæne sund.