Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Vertikalskærer

(101)

Vil du have en flot grøn græsplæne, der er jævn og fri for mos, er det ikke nok at slå græsplænen et par gange om ugen i sæsonen. Den skal passes og plejes. Den skal have gødning, og så skal den luftes. Det kan du gøre med en vertikalskærer, der sørger for at skære fine riller i græsplænen, så græssets rødder kan få luft. Når du bruger en vertikalskærer, fjerner du også samtidig mos og vissent græs. Vertikalskæreren skal i brug i foråret, hvor græsset begynder at spire og gro igen. Rodnettet skal være veletableret, inden du bruger en vertikalskærer på plænen, og derfor skal den ikke bruges på en helt ny græsplæne. Vælg en benzindrevet eller eldrevet vertikalskærer alt efter, hvad der passer dig bedst. Populære mærker: AL-KO vertikalskærer, Texas vertikalskærer, Stiga vertikalskærer, Makita vertikalskærer, Einhell vertikalskærer.

...

Gør plænen grønnere med en vertikalskærer

En sund, flot og velventileret græsplæne er alle haveejeres drøm. Ved at bruge en vertikalskærer fjerner du de hårde jordklumper samt gammelt, sammenfiltret materiale fra græsplænen. Vertikalskæreren kaldes også en plænelufter. I praksis åbner vertikalskæreren græsplænen ved at lave en masse snit med en dybde på omkring en halv centimeter. Disse snit lukker græsplænen op, så luft, vand og gødning kan finde vej ned til rødderne.

Samtidig deles græstuerne, så græsstråene får mere plads til at vokse. Ringe på græsplænen, hvor græsset ikke længere vokser, kaldes også for hekseringe. Græsset dør på grund af svampevækst, der lever af uomsat, vissent græs.

Et effektivt redskab mod mos m.m.

En heksering fortsætter med at vokse i omfang. Hekseringe kan altså hurtigt slå en græsplæne ihjel, hvis der ikke gribes ind i tide. En effektiv måde til bekæmpelse af hekseringe er en tur med en vertikalskærer. Vertikalskæreren er også et effektivt våben mod vejbred, der på steder med sammentrådt og slidt græsplæne formår at fortrænge græsset. Mos i græsplænen kan med til helt at ødelægge den. Her skal du også bruge en vertikalskærer samt tilføre næring til plænen. Som regel er årsagen til mos i græsplænen, at græsset ikke får nok luft og næring. Vertikalskæreren fjerner mosset og skærer rødderne af græsset.

Det er med til at skabe luft og gøre det muligt for græsplænen at optage næring. Umiddelbart efter brug af en vertikalskærer kan din græsplæne se lidt hærget ud. Det er dog kun en kort overgang. Efter en måneds tid bliver græsplænen grøn og frodig igen. Hvis det er nødvendigt, kan du efterså græs, når græsplænen er vertikalskåret og gjort ren. Ved at bruge en vertikalskærer på din græsplæne cirka en gang om året holder du din græsplæne sund.

Filter1

Vis