Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Kompostkværn

(109)

Med en kompostkværn kan du spare turen til genbrugspladsen med grene og haveaffald. I stedet kan du – ved hjælp af kompostkværnen – omdanne det til kompost, muld og flis, som du kan genbruge i dine havebede. En kompostkværn er altså en god løsning for miljøet på alle mulige måder. Der findes mange forskellige modeller i mange forskellige prisklasser. Når du skal vælge, skal du kigge på dit behov og størrelsen på din have. Du kan også kigge på støjniveauet. Kompostkværne fås med enten knivsystem eller valsesystem. Modellerne med knive larmer typisk mere, men er også billigere end kompostkværne, der drives af en valse. Uanset hvilken type, du vælger, vil den typisk være eldrevet, så når den skal bruges, kræver det adgang til en stikkontakt. Populære mærker: Stiga kompostkværn, AL-KO kompostkværn, Bosch kompostkværn, MTD kompostkværn, Ryobi kompostkværn.

...

Kompost – er et must

Når haven skal se ordentligt ud, kan haveaffaldet give anledning til visse problemer. Med den rigtige kompostkværn er man imidlertid godt på vej til at have klaret sagerne – uden særligt besvær. Men kværnen skal vælges med omhu.

Med en god kompostkværn er dit haveaffald ikke længere til besvær, men derimod en gave til din have. I stedet for at bøvle med at skulle transportere haveaffaldet på en trailer for at slippe af med det, er du langt bedre stillet med din egen kværn.

Din have fortjener at leve med naturens gang, hvor alt genbruges og indtræder i en sund cirkel af vækst og forfald. Komposten er en vigtig faktor for at få det bedste resultat af din have. Med en effektiv kompostkværn sparer du dig selv for en masse besvær, mens du samtidig giver din have en solid håndsrækning.

Vælg kompostkværn efter behov

Når du skal vælge din kompostkværn, bør du naturligvis overveje, hvad kværnen skal kunne klare. Kompostkværne tilbydes i bredt udvalg, hvor ydeevnen kan være af betydning. Har du behov for at kværne endog temmelig kraftige grene? Nogle kompostkværne klarer grene med en diameter på 4,5 cm, men måske du ikke har mange grene af den tykkelse og i stedet prioriterer, at kværnen arbejder hurtigt? Nogle kværne klarer helt op til 180 kg i timen.

Opsamling og støjniveau spiller også ind

Foruden kompostkværnens ydeevne er det også interessant at vurdere opsamlerens størrelse, samt støjniveauet under brug. Her er det relevant at tage i betragtning, hvor kværnen skal bruges – måske betyder det ikke så meget, hvor stor kapacitet opsamleren har, eller hvor meget kompostkværnen støjer, hvis det skal opvejes mod kværnens ydeevne? Vælg i alle tilfælde din kompostkværn i forhold til de nævnte parametre, på den måde får du størst glæde af kværnen – og af havearbejdet.

Filter1

Vis