Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Brændekløver

(99)

Skal du have kløvet brænde til brændeovnen eller pejsen, har du brug for en god brændekløver. Du kan selvfølgelig bruge en økse og en huggeblok, men så kommer du på hårdt arbejde. Har du derimod en motordrevet brændesav, der kan skære træstykkerne i de rigtige længder, og en elektrisk eller benzindrevet brændekløver, der kan kløve træstykkerne bagefter, kan du hurtigt få fyldt brændestakken op. Skal du ofte selv kløve brænde, er det en god investering at købe din egen brændekløver frem for at leje en brændekløver hver gang, du skal bruge den. En elektrisk brændekløver er fin til de fleste hudejere, hvorimod professionelle skovarbejdere har brug for en benzindrevet model, der er kraftigere og uafhængig af adgang til strøm. Husk sikkerhedsudstyret, når du kløver brænde. Populære mærker: AL-KO brændekløver, Texas brændekløver, Scheppach brændekløver, Millarco brændekløver, MTD brændekløver.

...

Træt af øksen? Overvej en brændekløver

Det er blevet forår i haven, og vinteren hører nu fortiden til. Med denne årstid kommer der grønnere græs, træer og buske sætter nye skud, ukrudtet spirer, og fuglene fløjter. Det er en rigtig dejlig årstid, som bringer glæde på grund af de mange lyse timer i døgnet, og man får lyst til at tilbringe mere tid udenfor. Solen begynder så småt at varme igen, og vinden er ikke længere så kraftig og kold som før.

Når det bliver forår i haven, er det tid til at rydde lidt op i haven, og haven trænger ofte til en kærlig hånd efter den lange vinter. Der er faldet mange grene ned i løbet af vinteren, og måske er der også væltet et enkelt træ under vinterstormen. Det betyder, at der er billigt brænde til brændeovnen.

Hvis man er træt af sin økse, er en brændekløver en rigtig god investering. Brændekløvere fås i mange forskellige variationer, men fælles for dem alle er, at de gør det sjovere at kløve brænde. Ud over de mange størrelser, som en brændekløver kan have, så har de forskellige maskiner også forskellige kløvelængder, mens de fleste brændekløvere både kan kløve vandret og lodret. Nogle brændekløvere skal stå på et bord eller en anden opsats, hvilket kan være en ulempe for nogle. Man kan også få brændekløvere, der kører på benzin, og andre der bruger strøm.

Med en brændekløver får man hurtig ryddet op udenfor, så man er klar til at nyde foråret i haven. Det kan sagtens hænde, at man også får brug for en del brænde hen over det tidligere forår, fordi kulden bliver ved med at vende tilbage om natten. Så er det rart, at man kan fyre lidt ekstra op, så man kan sidde indenfor og nyde varmen fra brændeovnen og det brænde, man har fået kløvet med sin brændekløver.

Filter1

Vis