Grensav(71)

Når træerne i haven skal beskæres, er de små grene på træet lette at klare med en helt almindelig grensaks, men de tykkere grene kræver en noget kraftigere grensav. Skal du bare bruge den en gang imellem, er en manuel grensav med en god skarp klinge et godt valg. Vælg enten buet klinge eller lige klinge. Skal du derimod bruge grensaven tit eller til mange grene i haven, kan det være en fordel at få lidt hjælp til opgaven i form af en benzindrevet, batteridrevet eller elektrisk grensav. Det gør opgaven til at holde ud. Skal du nå grene, der sidder højt oppe, kan du forlænge dine arme med en grensav med teleskopskaft. Den er nem at bruge, også selv om du måske står på en stige. Populære mærker: Stiga grensav, Gardena grensav, Texas grensav, Black & Decker grensav, Makita grensav.

...

Elektronisk grensav letter havearbejdet

Når haven skal holdes som en have, og ikke som en vildtgroende urskov, er beskæring af træer og buske en uundgåelig aktivitet, der samtidig, for mange, er en hyggelig syssel under åben himmel. Hyggen og effektiviteten ved beskæringen kan dog hurtigt gå fløjten, hvis ikke ens værktøj holder.

Grensaven er et klassisk og uundværligt redskab til beskæringen af de større grene, som grensaksen ikke kan håndtere. Med en elektronisk grensav lettes det trættende savearbejde, og havearbejdet bliver en mere fristende fritidsaktivitet at give sig i lag med. Find den rette version af den elektroniske grensav her på PriceRunner.

Manøvrering og effektivitet

En grensav har to primære funktioner, der skal være opfyldt, før man begynder at bekymre sig om udseende, komfort og andre sekundære funktioner. Den skal kunne komme til den pågældende gren, der skal beskæres, uden at støde for meget på og beskadige andre grene på træet eller busken, og den skal kunne skære igennem grenen med relativ lethed. Dette sidste krav imødekommes med den elektroniske grensav. Til gengæld kan motoren og elektronikken medvirke en reduceret manøvredygtighed, der gør en normal grensav at foretrække. Når høje grene skal beskæres, er en elgrensav på teleskophåndtag den sikre løsning.

Forskellige typer – forskellige løsninger

Her på siden finder du den elektroniske grensav i form af den teleskopholdte, højtrækkende udgave såvel som en funktion på multiværktøjer. I forhold til en normal grensav er den elektroniske en investering, der skal placeres velovervejet, hvorfor du skal gøre dig din haves behov helt klare, før du køber.

Rækkevidden på de lange grensave spænder fra 2,5 til 4,5 meter, og de kan, i de flestes tilfælde, klare grene med en diameter på 10 cm. Du finder også Black & Deckers motorsavslignende grensav, der ikke har den lange rækkevidde, men til gengæld større effektivitet på de grene, den kan nå.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem