Opdateret  

Vaskemaskine: 5 modeller i test

Er det tid til at udskifte vaskemaskinen derhjemme? Vi tester løbende nye vaskemaskiner fra mærker som Bosch, Miele og Cylinda. For at en vaskemaskine skal blive bedst i test, skal den i alle situationer vaske rent, være kompetent, når det gælder centrifugering, og samtidig ikke være en energisluger.

Sådan gennemførte vi testen

Vi tester alle produkter selv og bruger dem i hverdagen, som det er meningen, de skal bruges. Det betyder, at vi placerer vaskemaskinen i et almindeligt hjem, hvor den vurderes over en flere måneder lang periode. Testerne tilhører vores team af in house-anmeldere, og hele testen projektstyres af én og samme redaktør.

Vi tager højde for en lang række faktorer, når vi tester vaskemaskiner, men nogle af de vigtigste er:

  • Vaskeresultat: Hvor rent bliver vasketøjet? Hvilken type snavs har vaskemaskinen eventuelt svært ved? Hvad skal der til, for at tøjet bliver rent? Hvor godt centrifugerer maskinen? Er der forskel på resultatet, afhængigt af om du kører med fuld maskine eller en halvfuld maskine?
  • Brugervenlighed: Hvilke programmer har du at vælge imellem, når du skal vaske? Hvor lang tid tager et standardprogram? Stemmer tiden overens med virkeligheden? Er vaskemaskinen nem at forstå?
  • Energiforbrug: Hvor megen energi bruger vaskemaskinen, og er energiklassificeringen tilstrækkelig god set i forhold til, hvor meget maskinen koster?

Disse faktorer og flere – som eksempelvis fabrikationskvalitet, garantier, installation og vedligeholdelse – vurderer vi samlet og stiller op mod vaskemaskinens pris. Den endelige bedømmelse afspejler produktets værdi for pengene.

1. LG FV50VNS3E - BEDST I TEST VASKEMASKINE

En fantastisk god vaskemaskine med et perfekt vaskeresultat - og endda til en fornuftig pris

Type: Frontlåge Kapacitet: 9 kg Energiklasse: B Program: 14 stk. Tromlevolumen: 68 l Centrifugeringshastighed: 1.400 WiFi: Nej Andet: Dampfunktion

LG FV50VNS3E

LG FV50VNS3E er en vaskemaskine til en meget human pris, set i forhold til de funktioner og den ydelse du får. Den har et bredt udvalg af programmer med klart godkendte vasketider – et standard 40°C program er overstået på godt 1,5 time, mens et 60°C program tager godt et kvarter mere.

Maskinen angiver før start, hvor lang tid programmet vil tage, og dette skøn passer i princippet på minuttet.

Billede fra test af vaskemaskine her ses bedst i test LG vaskemaskine

Vasker rigtig godt

Vaskeresultatet er over forventning. Så længe det handler om den type vask og de pletter, som en gennemsnitlig familie får på, så klarer den at få dem væk. Der findes selvfølgelig visse typer pletter, som altid skal forbehandles, men det gælder jo alle maskiner.

Vi tester eksempelvis en vaske med børnetøj, hvor der er sket et "uheld", og kører vasketøjet på 40 grader uden skyllemiddel (da tøjet i dette tilfælde ikke skulle vaskes ved højere temperatur).
Ud kom helt rent vasketøj uden dårlig lugt. Det imponerede os meget og det viser også, hvor enormt kompetent vaskemaskinen er til at skylle tøjet. Det samme ser vi med det vasketøj, som vi sætter over efter en god omgang leg i sandkassen.

Slukker selv - efter en lille melodi

FV50VNS3E har en anden rigtig stærk fordel. Det er, at den slukker af sig selv, når vasketøjet er færdigt. Først spiller den en melodi, derefter stopper lyden og slukker så efter et stykke tid.

Billede fra test af vaskemaskine, her ses LG vaskemaskine indvendigt

Endnu et plus er kanten i tromlen. Den tager yderst sjældent fat i strømper og andet, efter at vasken er klar og tages ud. Alt falder ned i bunden, så det er nemt at få ud.

Du skal muligvis trykke ret hårdt på knapperne, før maskinen reagerer - og dette er meget lille kritik af en ellers fantastisk fin vaskemaskine. Men du hører en bekræftende lyd når trykket er registreret, så du er egentlig ikke i tvivl.

Konklusion på test af vaskemaskine LG FV50VNS3E

LG FV50VNS3E er til dig, som vil have en vaskemaskine, der altid vasker rent, centrifugerer og skyller virkelig godt. På samme tid er der både en solid byggekvalitet og det samme gælder udvalget af programmer.

Velegnet til børnefamilien, som vil have vasketøjet parat i en fart, og dig som bare vil undgå at skulle vaske tøjet en ekstra gang.

Vældig gode vaske- og skylleresultaterhøj byggekvalitetcentrifugerer udmærketautomatisk slukning
Noget træge knapper

Prissammenligning

Sammenlign priser
Elgiganten.dk Logo

LG vaskemaskine FV50VNS3E

5.999 kr.

2. Electrolux PerfectCare 800 - BEDSTE PREMIUMVALG

Kan både vaske og opfriske tøjet med damp

Type: Frontbetjent Energiklasse: A Kapacitet: 9 kg Centrifugeringshastighed: 1.600 WiFi: Ja Andet: Dampfunktion

Electrolux EW8H769B8 Hvid

Electrolux PerfectCare 800 er en luksuriøs vaskemaskine, som har masser af funktioner, og som vasker rent hver gang. Selv meget snavset tøj bliver rent og skyllet grundigt. Vi har vasket meget børnetøj med alt fra græspletter til madrester og fået et perfekt resultat hver gang. Desuden dufter tøjet friskt bagefter.

Vaskemaskinen har både almindeligt program og øko-program. Det almindelige program er tidseffektivt, mens øko-programmet tager lidt for lang tid. Her findes også programmer til jeans, hurtigprogrammer m.m. Alle programmerne sammen med displayet gør, at vaskemaskinen opleves lidt rodet. Du skal læse for at forstå, hvad hvert valg indebærer.

Damp giver mindre krøllede skjorter

Vaskemaskinen har mængderegistrering, der registrerer, hvor meget vasketøj du har lagt i maskinen, og tilpasser tiden efter vægten. En anden klar fordel ved denne maskine er, at den har dampprogram. Hvis du f.eks. har brugt en skjorte ganske lidt en aften, og den ser ren ud, men lugter lidt, kan du dampe lugten væk uden også at skulle vaske tøjet. Det er godt til sart tøj, som ikke bør vaskes så tit. Man kan også tilsætte en duft for at få vasketøjet til at lugte godt.

Electrolux PerfectCare 800 har både autodosering og almindelige rum til vaske- og skyllemiddel. Vi har kun testet den med almindelige rum. Kører du den med autodosering af vaskemiddel, rummer den maks. 1 liter vaskemiddel og en halv liter skyllemiddel.

Maskinen er opkoblet. Fordelen er, at du kan få tips og gode råd via appen. Her kan du også finjustere indstillingerne af de forskellige programmer og af doseringen af vaske- og skyllemiddel.

Damp til lugtfrit og krølfritskyller rigtig godtvasker med et fint resultat
Ikke så brugervenlig grænseflade

3. Miele W1

Høj byggekvalitet, energibesparende og et godt vaskeresultat

Type: Frontbetjent Energiklasse: A Kapacitet: 8 kg Program: 14 stk. Tromlevolumen: 63 l Centrifugeringshastighed: 1400 WiFi: Ja

Miele W1 er en vaskemaskine i premiumklassen, hvis brugervenlighed og byggekvalitet er slående. Den er selvfølgelig bygget af plast og metaldele som alle andre vaskemaskiner. Men det er gedigen plast, et velfungerende touchdisplay og en gennemtænkt konstruktion med brugervenlige detaljer.

Let at betjene

Har du eksempelvis brug for at få hele beholderen til vaskemiddel ud, så sidder der et håndtag længst inde (markeret med gult), så du tydeligt kan se, hvor du skal trykke. Det samme gælder, hvis du har brug for at nødåbne låsen til lågen. Displayet har en letlæselig opsætning, hvor det er let at forstå, hvad ikonerne betyder, og hvilke indstillinger man har valgt.

Vaskeresultatet er godt

Vaskemaskinen har ingen problemer med at rense normale pletter eller tøj, som er begyndt at lugte. Programmet for krølfrit giver også et godt resultat, men her bør du ikke fylde vaskemaskinen helt op. Resultatet bliver bedre, hvis du efterlader mere plads til, at tøjet kan bevæge sig.

W1 giver et godt vaskeresultat, men den har en del at arbejde med, hvad angår kombinationen af tømning og centrifugering. Den når ikke altid at centrifugere vandet ud, så det sker meget ofte, at vi må køre centrifugeringen igen for at få et tilstrækkeligt godt resultat.
Så undlad at fylde Miele W1 helt op, hvis du vil slippe for det. Efterlad lidt ekstra plads for at få en god centrifugering.

App-opkoblet

W1 findes i lidt forskellige udførelser, og vi har testet WCD 670 WCS. Den model er opkoblet til dit trådløse netværk og kan således også kobles sammen med Mieles tørretumbler T1, så de samarbejder om det bedste vaske- og tørreresultat.
Appen er let at bruge, men af en eller anden grund får vi ikke besked, når vasken er færdig.

En fordel ved WiFi-opkoblingen er, at der kan foretages en vis service og fejlsøgning på afstand.

Installationen af Mieles vaskemaskine foretages af autoriseret personale. For at garantien skal gælde, skal røret, som vaskemaskinen tilsluttes, sidde i en speciel vinkel, hvilket ikke er påkrævet af andre producenter. Det betyder en meromkostning for nogle forbrugere.

Når det er sagt, så er installationen i øvrigt nem, og vaskemaskinen kan søjlemonteres.

Denne vaskemaskine ligger i energiklasse A, hvilket er positivt for både miljøet og din elregning.

Konklusion på test af vaskemaskine Miele W1

Miele W1 er til dig, der værdsætter høj byggekvalitet, og som vil have en vaskemaskine og en tørretumbler, der kan kommunikere med hinanden for at opnå det bedste vaskeresultat.

Høj byggekvalitetgodt vaskeresultatbrugervenlig
Ikke optimalt centrifugeringsresultatkræver speciel installation af hensyn til garantien

4. Bosch Serie 6

Fremragende vaskeresultater og centrifugering

Type: Frontlåge Energiklasse: C Kapacitet: 9 kg Programmer: 13+4 stk. Tromlevolumen: 63 l Centrifugeringshastighed: 400-1.400 WiFi: Ja Andet: Automatisk dosering af vaskemiddel

Bosch WAU28UI8SN

Bosch Serie 6 er en moderne vaskemaskine med mange smarte funktioner og et udmærket vaskeresultat. Vasketøjet bliver friskt og rent.
Den dufter stadig godt, selvom vi vasker vanskeligt tøj som eksempelvis ildelugtende træningstøj og lignende uden skyllemiddel og med vaskemiddel uden parfume.

Effektiv centrifugering

Al vasketøjet er altid grundigt centrifugeret efter vask – der forekommer ingen dråber eller lignende fra tøj i bunden.

Doserer selv

Modellen, vi har testet, har også I-dos-funktionalitet til både vaskemiddel og skyllemiddel. Det betyder, at du fylder op med flydende vaskemiddel og skyllemiddel, hvorefter den selv doserer efter behov. Vi har testet den både med og uden den funktion, og begge fungerer godt.

Kompliceret for gennemsnitsbruger

Den store ulempe ved Bosch er, hvor kompliceret og rodet den er ud fra et brugersynspunkt. For en bruger, der ikke er så teknisk, giver displayet alt for mange informationer, og det opleves rodet uden egentlig at give særlig megen værdifuld information.

Displayet er kun en erstatning for knapper, og det viser ingen understøttende data eller oplysninger. Det kunne Bosch nemt have brugt på en bedre måde.
For eksempel er der rigtig mange ikoner, men det fremgår ikke, hvad de betyder. Du skal være velinformeret og forstå, hvad hvert ikon betyder.
Desuden lyser ikonerne for i-dosis rødt, når de er aktiveret, grønt ville være et mere logisk farvevalg.

Appen er bedre end displayet

Vores testmodel er understøttet af appen. Og det er første gang, hvor vi oplever, at en app faktisk giver større brugervenlighed. Dels fordi displayet på maskinen er så rodet, og fordi der er en knap, som gør, at maskinen bliver helt kontrolleret fra mobiltelefonen, det er et stort plus.
I appen findes også en wizard, hvor du kan fortælle, hvilken type tekstiler du har tænkt dig at vaske, og hvilken type tilsmudsning (fedt, olie, blod og te) tøjet har fået – derefter foreslår den et program. Og så siger appen også til via push-notifikation, når vasken er færdig.

Det er sket, at skærmen og app-opkoblingen er bøvlet. Vi har oplevet at få besked om, at maskinen er færdig, men det er den bare ikke helt endnu. Desuden kan det nogle gange være svært at få kontakt via appen.

Vasketider

Standardprogrammet på 40 grader tager 3 timer og 28 minutter. Der findes et lynprogram som tager 1 time og 30 minutter - men så går der også mere el og vand til, og tromlen må ikke fyldes helt op. Hvis du ikke har travlt, så er det længere program altid et bedre alternativ.

Bosch Serie 6 er en meget stille vaskemaskine. Den har børnesikring, hvilket også er godt.

Konklusion på test af vaskemaskine Bosch Serie 6

Når man har lært Bosch Serie 6 at kende, så er den godkendt. Men set i forhold til prisen er der en del, vi savner.

Det er først og fremmest en vaskemaskine, du køber for det fine vaskeresultat, og den praktiske app.

Fremragende vaskeresultatcentrifugerer udmærketgod udnyttelse af appenstøjsvag
Kompliceret og rodet displayikke så tidseffektivbugs i skærm og app

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Vild med vores nye look?

Læs alle nyhederne og giv din feedback

her.